Граѓанска иницијатива „Поинаку“: Подвижна градинка за најмладите во битолските села
Foto

Граѓанска иницијатива „Поинаку“: Подвижна градинка за најмладите во битолските села

Подобрување на инфраструктурата, уредување на тротари, зелени површини, поставување на детски забавни содржини, најавуваат од граѓанска иницијатива поинаку од Битола. Предвиден е проект за подвижна градинка во руралните средини, со кој ќе бидат опфатени сите населени места...исто така, во 21-ви век ние сеуште зборуваме дека нас ни е потребна канализација, чиста и здрава вода за пиење - ова се зборовите со кои не пречекаа жителите на поголемиот дел од битолските села. решавање на деценискиот проблем ќе биде приоритетно барање во новиот состав на битолскиот совет.“, велат од граѓанска иницијатива „Поинаку“ од Битола.

0 Коментари

Остави коментари