Граѓаните се пријавуваат за вакцини, но вакцини нема
Foto

Граѓаните се пријавуваат за вакцини, но вакцини нема

Новиот британски сој на коронавирус е присутен тука, броз се шири и го има во 70% од населението. Граѓаните се пријавуваат за вакцинација, но вакцини нема. Матичните лекари се загржиени бидејќи најголемиот товар ќе оди кај нив.

Гости во 24 анализа се Лилија Чолакова Дервишова претседател на здружението на приватните лекари, Борјан Павловски од невладината организација „ЕСЕ“ и Диме Коцев, директорот на општата болница во Кавадарци.

0 Коментари

Остави коментари