Говорот на омраза и поделеноста на македонското општество

Северна Македонија по датум за преговори во Брисел. Тоа е последниот влог на Јункер и Хан. Заев во нивна прегратка. Неизвесноста продолжува - дали новата влада на Унијата ќе го сака проширувањето. Македонски колорит – националистички набој кај младите навивачите. Како возрасните и традициите ги негуваа различностите? Кој го поттикнува говорот на омраза?