Гошев за 24 анализа: Македонија нема ниту капацитет, ниту волја за ветинг во судството

Туше Гошев, поранешниот министер за правда и адвокат во вечерашното гостување во 24 анализа, истакна дека Македонија нема ниту капацитет за ветинг во судството.

„Апсолутно сум согласен дека со таквото парламентарно мнозинство и со таквото судство не сме способни да направиме ветинг во нашето судство.“ - рече Гошев.