Гошев: Ни недостасуваат милијарда евра, имаме страотно голем дефицит 5,3% од БДП

- Не очекува тешка зима. Ќе видиме како ќе оди смирувањето на инфалцијата и проголтувањето на маките со енергенсите, затоа што ако продолжат да растат цените, нам ќе ни требаат многу пари. Нас сега ни недостасуваат милијарда евра, имаме голем дефицит од 5,3 од БДП, изјави во Студио 10, поранешниот министер за финансии и гувернер на НБРМ, Петар Гошев.