Голем проблем за Србија пред почетокот на ЕП - селекторот и уште петмина се заразени
Foto

Голем проблем за Србија пред почетокот на ЕП - селекторот и уште петмина се заразени

Заразени се играчите Владимир Чупара и Богдан Радивојевиќ, како и членовите на стручниот штаб - тренерот Тони Герона, тренерот на голманите Димитрија Пејановиќ, физиотерапевтот Петар Радуловиќ и шефот на делегацијата Милорад Кривокапиќ, но покажуваат поблаги симптоми и се во добра состојба.

Во моментов се подготвуваат за Европското првенство во Унгарија и Словачка кое ќе се одржи во втората половина на јануари.

Два контролни натпревари на селекцијата во пресрет на Европското првенство, кои се планирани за 7 и 9 јануари 2022 година со репрезентацијата на Германија, се откажуваат со цел да се преземат дополнителни мерки и да се намали потенцијалниот ризик од нови инфекции.

0 Коментари

Остави коментари