Гоген: Патување на Тахити

Не можејќи да ја издржи задушувачката атмосфера во Париз, славниот француски сликар Пол Гоген заминува во потрага по инспирација. Зад себе ги остави сопругата и петте деца. На Тахити, тој се инспирирал од егзотичниот свет на островите Тахити и Фати - Ива. Формите на неговите слики се мирни и монументални, проткаени со еротика како одраз на неговата контроверзна афера.