Го убив сопругот

Ремедиос Гранде е сопруга на богатиот архитект Пиеро од Мајами. Еден ден, кога се враќа дома, го фаќа како ја изневерува. Неговиот единствен одговор се навредите кон сопругата и во бес таа го убива. Ремедиос и нејзината слугинка го кријат телото во куќата, бидејќи за истата вечер се организира прослава за наградата за делото на нејзиниот сопруг на која тој треба да одржи говор. На неа треба да присуствуваат и поширокото семејство на нејзиниот сопруг.