Гласачките ливчиња на болните од ковид-19 се затворени во плико и ќе се бројат в среда откако ќе заврши гласањето
Foto

Гласачките ливчиња на болните од ковид-19 се затворени во плико и ќе се бројат в среда откако ќе заврши гласањето

Втор ден од изборниот процес, денеска право на глас имаат болните и изнемоштените, лицата во куќен притвор, затворениците и раселените.

Нивните гласачки ливчиња заедно со гласачките ливчиња на болните од ковид-19 ќе се бројат в среда откако ќе заврши гласањето. Од ДИК велат дека се е подготвено за утрешното гласање. Дезинфицирани се сите избирачките места.

0 Коментари

Остави коментари