ГЕВГЕЛИЧАНИ СО ПРОТЕСТ ВО МОЛК ЗА ПОДРШКА ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК

Гевгеличани со протест во молк и блокада на булеварот во овој град побараа поддршка на болните од рак од овој регион, посебно во делот на транспортот до Скопје но и отворање на онколошко одделение во овој регион. Протестот го организираше здружението чејнџмаркер од Гевгелија говореа и повеке пациенти кои ги пренесоа своите патешествија во борбата против оваа болест.