Германскиот советник нотира каде се закочени реформите
Foto

Германскиот советник нотира каде се закочени реформите

Политичката состојба во Македонија значително се подобри – остварена е политичка стабилност и ова е вистински момент да зборуваме за економските политики и реформи, изјави советникот на владата, Валтер Дефа.

Решено е прашањето со името и има јасна перспектива на земјата за ЕУ интеграција, додава дефа и посочува дека сега е потребна имплементација на економските реформи. Треба, како што посочи да се обрне внимание на имплементацијата и да се стави фокус на приоритетите, бидејќи како што рече без имплементација нема резултати и ќе имам хартија.

0 Коментари

Остави коментари