Германската влада побара од бундестагот да донесе одлука за отворање на преговори со еу за северна македонија и албанија
Foto

Германската влада побара од бундестагот да донесе одлука за отворање на преговори со еу за северна македонија и албанија

Германската влада побара од Бундестагот да донесе одлука за отворање на преговори со ЕУ за Северна Македонија и Албанија. Државниот секретар за европски прашања во министерството за надворешни работи на Германија, Михаел Рот испратил писмо до Бундестагот во кое се наведува дека согласно заклучоците од европскиот совет од 26 јуни 2018 година, Северна Македонија и Албанија треба да добијат датум за преговори со еу во јуни 2019 година.

Федералната влада на Германија смета дека европската комисија ќе даде позитивна препорака за отварање на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија, тврди Рот.

0 Коментари

Остави коментари