ГЕРБЕРИХ: МАКЕДОНИЈА НЕ ЗАСЛУЖУВА НИШТО ПОМАЛКУ ОД ЦЕЛОСНО ЧЛЕНСТВО ВО УНИЈАТА

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих во врска со одлуката на Советот на ЕУ да не започне преговори со Македонија, рече дека земјава е дел од европа и не заслужува ништо помалку од целосно членство во Европската Унија.