Герасимовски: Мицкоски и Котлар се против интересите на граѓаните кај Зелен пазар
Foto

Герасимовски: Мицкоски и Котлар се против интересите на граѓаните кај Зелен пазар

Кандидат за градоначалник за општина Центар од СДСМ, Горан Герасимовски вели дека Мицкоски и Котлар воопшто не знаат кои се приоритетите и проблемите на граѓаните кои живеат кај Зелен пазар. Според него, тие наместо да понудат решение за жителите околу пазарот, излегуваат со ветување кои дополнително ќе им го отежне секојдневието.

-На граѓаните кај Зелен пазар ќе им го решиме проблемот со хигиената и хаосот кој се создава од пазарџиите кои продаваат надвор од тезгите. Најстрого ќе се санкционира и редовно контролира нарушувањето на мирот на граѓаните, продажбата на диво и валкањето на околината. Понатаму, ќе ги исчистиме и уредиме подземните паркинзи и ќе воведеме целосен ред во паркирањето, ветува Герасимовски.

0 Коментари

Остави коментари