Герашенко: Вчера на Крим биле уништени огромен број руски авиони

Антон Герашенко, советник на украинскиот претседател, сугерира дека во вчерашната експлозија на Крим биле уништени голем број руски авиони.

Имено, Герашенко објави фотографија од сателит. Како што вели, станува збор за воздухопловната база на Крим каде вчера дојде до експлозија. На сликата, според Герашенко, има 24 руски воени авиони – 12 SU-24M и 12SU-25CM.

„Ова е слика пред експлозијата. Со нетрпение ја очекуваме онаа од потоа“, напиша тој на Твитер.