Георгиевски за Студио 10: Ако Бугарија даде зелено светло за преговори Заев ќе постигне голем успех

„Сите тие што сега го напаѓаат Заев, треба да бидат принципиелни и да кажат дека изминатите 30 години немаат направено ништо за подобрување на добрососедските односи со Бугарија. Напротив, уште повеќе ја заоструваа рерориката.“ - изјави во Студио 10, Љубчо Георгиевски, поранешен премиер.