Георгиевски за Европат: Се наоѓаме во ќорсокак

Ќорсокак, тоа е патот во кој сега се наоѓаме, вели за Европат на ТВ 24 Борис Георгиевски од Дојче Веле. Тој смета дека сите нсегашни напорим што се прават за да оживее францускиот предлог се јалови, а изборот е едноставен, или да се одбие или да се прифати целосно предлогот на Макрон..