Георгиевски: Ако Бугарија стави вето, во декември ќе има кулминација во заострување од односите

„Изминатата недела забележувам благо попуштање на ригидниот став на Бугарија за вето. Сепак, ако останат на својот став тогаш мислам дека ќе има кулминација на заострување на односите помеѓу Македонија и Бугарија.“ - изјави за Студио 10 Љубчо Георгиевски.