Фронтмените на СДСМ се збогуваат со партиските функции
Foto

Фронтмените на СДСМ се збогуваат со партиските функции

Рестартирање во врвот на СДСМ. Преседан на политичката сцена – фронтмените на СДСМ се збогуваат со партиските функции. Нов генерален секретар на СДСМ Љупчо Николовски. Ресорот за земјоделство ќе добие нов министер – партиските промени увертира во рарешувања во владата. По Заев, на потег Ахмети. Дали лидерството на ДУИ ќе демонстрира одговорност и обврска за промени и нивните редови? На политичката сцена во земјава значајни поместувања во предворје на извештајот на Европската комисија за земјава и очекуваниот датум за почеток на преговори. Дали овие кадровските промени и на партиско и на владино ниво ќе донесат нов квалитет во менаџирање на власта? Дебатираат новинарите колумнисти Жарко Јордановски, Зоран Иванов и Здравко Савески „Левица“.

0 Коментари

Остави коментари