Франција се подготвува за 18-ти протест на „Жолтите елеци“
Foto

Франција се подготвува за 18-ти протест на „Жолтите елеци“

Франција се подготвува денеска за нов протест на движењето на „Жолтите елеци“ кои почнаа пред четири месеци, но ослабна во изминатите неколку саботи.

Од почетокот на протестите загинаа 11 луѓе, главно во инциденти при блокади на демонстрантите.

Во изминатите четири месеци на протестите беа повредени 1.500 членови на полицијата и 2.200 демонстранти. 

0 Коментари

Остави коментари