Формирани осминафиналните двојки на Европското фудбалско првенство

На 16. Европско првенство во фудбал вечерва заврши првиот сегмент. Комплетирана е групната фаза по која се формирани двојките за осминафиналето.

 

Пресметките за првиот елиминациски дел се:

 

Велс - Данска и

Италија - Австрија (сабота 26 јуни);

 

Холандија - Чешка и

Белгија - Португалија (недела 27 јуни);

 

Хрватска - Шпанија и

Франција - Швајцарија (понеделник 28 јуни);

 

Англија - Германија и

Шведска - Украина (вторник 29 јуни).