Фондот за иновации троши стотици илјади евра за промоции, директорот ги отфрла обвинувањата. Кој ја зборува вистината?
Foto

Фондот за иновации троши стотици илјади евра за промоции, директорот ги отфрла обвинувањата. Кој ја зборува вистината?

2020-та беше една од историски најтешките години поради неснаоѓањето на Владата да се справи со кризата. Во најавениот раст за годинава не верува никој, освен власта тврди ВМРО-ДПМНЕ. Се зачуваа работни места, се помогна на граѓаните и на фирмите. Помошта ќе продолжи и годинава. Економијата ќе испраќа раст повисок од четири отсто, тврди власта. ВМРО-ДПМНЕ обвини дека во време на криза Фондот за иновации троши стотици илјади евра за промоции. Директорот ги отфрла обвинувањата.

Во 24 Анализа - соочување на аргументите, кој ја зборува вистината?

Дебатираа Гордана Димитриеска Кочоска, ВМРО-ДПМНЕ, Коста Петров, директор на Фонд за иновации и Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

0 Коментари

Остави коментари