Флориан Бибер: Странските политичари не влијаат врз одлуката на македонското гласачко тело

И двете најголеми македонски партии во државата имаат поддржувачи во Европа, но тоа нема да ја смени перцепцијата на гласачите. Не сметам дека изјава од еден или повеќе ЕУ политичари може да бидат одлучувачки елемент во изборите - вели во интервју за 24 Флоријан Бибер.