Финки ќе тестира дали системот за онлајн настава ќе издржи
Foto

Финки ќе тестира дали системот за онлајн настава ќе издржи

Националната платформа за онлајн учење веќе е достапна за учениците и родителите.

Проф Боро Јакимовски од Финки, еден од креаторите на платформата, во интервјуто за емисијата трилинг вели дека во наредниот период ќе прават тестирања дали системот ќе го издржи оптеретувањето.

Деновиве интензивно ќе се работи и на ограничувањата бидејќи има ризици затоа што се работи за деца.

0 Коментари

Остави коментари