Филмско сценарио за трагикомичен филм – Катица Јанева зад решетки
Foto

Филмско сценарио за трагикомичен филм – Катица Јанева зад решетки

На овие две филмски парчиња два анимирани филмови заеднички именител им е пораката која ја носат со нив. „Вербата не прави оние кои што сме“.

Во едниот со трпеливост и работа манифестирани низ боречки вештини учиме како се совладуваат нашите најголеми стравови. Дејствијето се игра во античка Кина, а пандата ПО, од мрзеливо мече учи Кунг-фу дисциплина и на крај станува воин-змеј.

А преку другиот од очекувана приемна на правда до сосема спротивен крај. Научивме ли како најголемите очекувања се претвораат во кошмар?

2019-та година. Сцени на изгубена надеж. инвентивни изуми или можеби плагијати? Сепак е нешто веќе видено! А можеше ли некој да го предвиди ова, покрај енергичните настапи и ветувачки пораки?

Трапавата панда која на крај завршува како херој–спасител имаше среќа и го разбра значењето на вербата во себе, но дали и ние нешто научивме? Да! Сфативме. Но, дали веруваме?

 

0 Коментари

Остави коментари