Филмот „Врба“ на Манчевски во официјалната селекција меѓу 30-на филмови на претстојниот фестивал во Рим
Foto

Филмот „Врба“ на Манчевски во официјалната селекција меѓу 30-на филмови на претстојниот фестивал во Рим

Шестиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „врба“ е во официјалната селекција меѓу 30-на филмови на претстојниот фестивал во Рим, заедно со најновото остварување на легендарниот Мартин Скорсезе „The Irishman“, како и „Motherless Brooklyn“ на Едвард Нортон, меѓу другите. Филмот е во продукција на „Банана филм“ и е македонско-унгарско-белгиска копродукција, со учество и на Албанија.

0 Коментари

Остави коментари