Филипче: Правиме напори сите здравствени работници да добијат зголемување на платите од јануари
Foto

Филипче: Правиме напори сите здравствени работници да добијат зголемување на платите од јануари

Се прават напори да се обезбедат средства од буџетот за зголемување на платите на сите здравствени работници од почетокот на наредната година- уверува министерот за здравство Венко Филипче по реакциите на здружението на медицински сестри и техничари. Тие вчера зможно покачување на платите не само кај лекарите туку и кај средниот медицински кадар и останатите вработените од јануари следната година. Законот за здравствена заштита со кој треба да се реши проблемот со медицинските сестри кои работеле кај концесионерски амбуланти во кои лекарот заминал во пензија, по што сестрите останале без работа, рече  дека е веќе пратен во собранието.

0 Коментари

Остави коментари