Фајненс тинк: Во период од 10 години, просечно, странските инвестиции изнесуваат 3,4 проценти од БДП

Во изминатите 10 години странските директни инвестици во земјава во просек изнесуваат 3,4 проценти од БДП

Клучно е поврзувањето на странскиот капитал со мултинационалните комапнии со што ќе се обезбедат нови вработувања но развој на домашниот бизнис – заклучија експертите на дебатата посветена на потенцијалот на малите и средни претпријатија да се поврзат со странските фирми во организација на институтот за економски истражувања и политики Фајненс Тинк.