Европскиот парламент го изгласа новиот состав на Европската комисија
Foto

Европскиот парламент го изгласа новиот состав на Европската комисија

Европскиот парламент со 461 гласови „за“, 157 „против“ и 89 воздржани, од вкупно 707 европратеници кои зедоа учество во гласањето, го одобри новиот состав на Европската Комисија.

Со просто мнозинство европратениците и го доверија мандатот на комисијата предводена од Германката Урсула фон дер Лејен, со што таа е првата жена која ќе ја предводи европската извршна власт.

Со гласањето се одобрени мандатите на сите европски комесари.

0 Коментари

Остави коментари