Европат - Зошто Бугарија го блокира 26то поглавје од српските преговори со ЕУ?

Србија во Еу тампон зона, нема напред, ниту назад без санкции кон Русија и решение со Косово. По десет години преговарање со ЕУ, што има сработено Белград, а што Скопје може да научи? Зошто Бугарија го блокира 26то поглавје од српските преговори со ЕУ и дали Вучиќ под надворешен притисок ќе купува време со предвремени пармалентарни избори до крајот на годината?