Европат - Колку официјална Софија може да ја протурка идејата за европски мониторинг врз Македонија?

Колку официјална Софија може да ја протурка идејата за европски мониторинг врз Македонија за бугарското малцинство и што значи новата резолуција на Советот на Европа? Дали провокативните стрели спакувани во добрососедски пакет ќе донесат подобри релации меѓу Македонија и Бугарија?

Во ЕВРОПАТ, анализираме, со Симонида Кацарска, директорка на Институтот за европска политика.