Европат - Ќе има ли мирно решение за украинската криза?

Надвор од вообичаените балкански игри, погледот на светот сега е насочен кон Украина.

Во конфликтот меѓу Русија и Западот околу Украина, нема назнаки за намалување на тензиите. 

Се вклучи кризната дипломатија, но мисијата беше промашена.

Средбите Макрон - Путин, Шолц - Бајден завршија со неуспех. Се влучи и Пекинг, а Кина застана на страната на Русија против НАТО и ги поддржа руските барања за безбедносни граници.

Во светските шаховски игри под дипломатски превез, ќе има ли мирно решение за украинската криза?