Европат - Има ли уште простор за преговори помеѓу Скопје и Софија?

Non, merci - Македонија кажа не благодарам на францускиот предлог. Има ли простор за преговори помеѓу Скопје и Софија и дали новата политичка состојба во Бугарија ќе промени нешто? Колку изгласувањето на модифицираниот француски предлог во бугарското собрание дополнително може да ги замрзне односите помеѓу Скопје и Софија? И дали Албанија сама ќе го стартува патот кон Европската Унија?

Гости во ЕВРОПАТ: Симонида Кацарска директор на Институтот за Европска Политика - ЕПИ и Борис Георгиевски од Дојче Веле.