Европат - Игра на тронови во ЕУ, ќе добие ли Урсула фон дер Лајен втор мандат

Игра на тронови во Европската Унија. Нема договор за лидерските позиции, кој потфрли на неформалниот состанок на ЕУ ? Ќе добие ли Урсула фон дер Лајен втор мандат и што ќе донесе унгарското претседавање со ЕУ?

Гостин: Зоран Нечев, Раководител на центарот за европски интеграции при Институтот за демократија „Социетас цивилис“