Европат - Дали Мадрид ќе донесе нови ветришта во ЕУ проширувањето?

Дали Мадрид ќе донесе нови ветришта во ЕУ проширувањето? Во време на политичка поларизација, дали Шпанија ќе биде нем набљудувач или активен играч во процесот на уставни измени во земјава? Кои се пријателите на Македонија? И дали новата бугарска ротациона влада ќе ја сврти политиката кон Скопје?

Гости: Д-р Малинка Ристевска Јорданова, поранешната директорка на Институтот за европска политика ЕПИ и Карстин Хонге заменик претседател на данското собрание