Европа гласа, во Шпанија прогнозите во корист на социјалистите на премиерот Санчез

Европа гласа за Европскиот парламент – денеска гласа граѓаните на Летонија, Малта и Словачка.

Сепак утре ќе гласаат повеќето земји, вкупно 21, меѓу кои и Шпанија.

Какви се проценките, кој во земјата ќе однесе најмногу европратенички мандати – од Шпанија за тв 24, Младен Чадиковски.