Ерол Ризаов: Не сум сигурен дали формирањето на влада СДСМ - ВМРО-ДПМНЕ ќе биде најсреќно решение

Добро е што се реализирсше тет-а-тет дијалог Ковачевски и Мицкоски, но не сум сигурен дали и колку формирањето на влада СДСМ - ВМРО-ДПМНЕ ќе биде најсреќно решение, бидејќи еден таков договор може да предизвика меѓуетничките тензии. - вели новинарот и колмнист Ерол Ризаов.

Ризаов проценува дека никој нема да се согласи иставните промени да стапат на сила по приемот во ЕУ.

Покрај Ризаов во вечерашното издание на Трилинг гостуваат и разрешениот директор на клиниката за кардиохирургија Сашко Јовев, новинарката Ирена Мулачка и консултантот Димитар Османли.