Ердоган: Шведска да не се обидува залудно да влезе во НАТО

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган денеска истакна дека неговата земја се согласува со влезот на Финска во НАТО.

Сепак, но не таков случајот и со Шведска, за која додаде „да не се обидува залудно“.

„Не гледаме позитивно на Шведска. Се додека вие дозволувате да ја палат мојата света книга, нема да се согласиме со ваше приклучување во НАТО“, рече Ердоган.