Ер Америка

Млад пилот со морални дилеми се вработува во авио-компанија која шверцува опиум и оружје. ЦИА формира авио-компанија, наречена “Ер Америка”, која која од Лаос доставува оружје за американските војници во Виетнам, но му помага и на месното население во снабдувањето со храна. Истовремено, компанијата заработува така што шверцува опиум.