ЕПП ја дава својата поддршка за отпочнување на преговорите со ЕУ, но домашната задача мора да се заврши
Foto

ЕПП ја дава својата поддршка за отпочнување на преговорите со ЕУ, но домашната задача мора да се заврши

Македонија веднаш да премине на реформскиот процес, на кој заеднички ќе работата власта и опозицијата, порача генералниот секретар на Европската народна партија Антонио Лопез - иструиз вајт на денешната конференција градење мостови за заедничка иднина - Западен Балкан на патот кон ЕУ, во организација на Конрад Аденауер.

ЕПП ја дава својата поддршка за отпочнување на преговорите со еу, но домашната задача мора да се заврши порача тој. На денешната конференција се обратија Емил Димитриев, Тимчо Муцунски Васко Наумовски и Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ. Сите заедничи се согласија дека процесот кон ЕУ и разговорите со Бугарија треба да бидат инклузивни и заеднички.

0 Коментари

Остави коментари