Епидемија на морбили – 105 нови случаи
Foto

Епидемија на морбили – 105 нови случаи

Сто и пет нови случаи на морбили регистрирале во институтот за јавно здравје во изминатава недела, од кои 49 во Скопје, а 56 во другите градови низ државата. Вкупно досега со ова заболување се регистрирани 1.625 пациенти. Ова е најголема бројка на заболени од морбили во последните 25 години, велат епидемиолозите. 

0 Коментари

Остави коментари