Емисијата „Трилинг” посветена на македонско - бугарските односи

Дали и како ќе бидат разбиени македонско-бугарските историски табуа? Писателот Раде Силјан  со порака-политичарите почесто да се дружат книгите на макеоднските писатели за полесно да се снајдат во просторот и времето.

Мерсел Биљали, професор и поранешен советник на премиерот Заев со песимистички  проценката преговроите со ЕУ ќе трааат најмалку 20 години.

Проблематично е кога двете страни не се разбираат има сериозни разлики во толкувањето дали се работи за заедничка или споделена историја, оценува Златко Кујунџиски магистар по меѓународна политика.

Ова се дел од оценките на вечерашните гостин во емисијата Трилинг која почнува во 18.15 часот.