Експлозии во складиште за муниција во Чешка
Foto

Експлозии во складиште за муниција во Чешка

Силни експлозии одекнаа во складиште за муниција во градот билина во регионот теплице во северозападна чешка. За среќа нема  жртви.

Според информациите на чешките медиуми постои можност за нови експлозии. Евакуирани се жителите на куќите лоцирани во радиус од половина километар од магацинот.

Влезот во билина, со околу 17.000 жители, е блокиран од полицијата. Причинита за експлозијата се уште не се познати.

0 Коментари

Остави коментари