Екс бугарска амбасадорка во САД: „Ванчо Михајлов“ и „цар Борис Трети“ се провокација

Имињата на бугарските клубови се провокација - порачува во интервју за ТВ 24 поранешната амбасадорка на Бугарија во Вашинтон Елена Поптодорова. Според неа мониторинг на македнскиот однос кон Бугарите би било добра идеја за и Европа да ја види вистината.