Економските директори на Клинички нема да се укинат од први јануари туку после изборите

Место од први јануари сегашниот Клинички центар ќе  почне  да функционира со еден директор, после изборите – ова го најави министерот за здравство Фатмир Меџити иако претходно како и владејачката СДСМ уверуваа  дека порано ќе се укинат овие места. 

Утре на владина седница министерот Меџити ќе го покрене прашањето за договорите на дело во здравството.