Ефкоски: Со празниците има опасност омикрон да влезе во државата

Наближуваат новогодишните и божикните празници, а со големата раздвиженост на патници постои опасност и новиот сој на коронавирус омикрон да влезе во државата, вели во интервју за ТВ24, доктор Илчо Ефкоски, специјалист по медицина на труд.