ДЗСИ: Надзори во болниците поради зголемената смртност се вршат континуирано, треба да се почекаат резултатите
Foto

ДЗСИ: Надзори во болниците поради зголемената смртност се вршат континуирано, треба да се почекаат резултатите

Инспекциски надзори во ковид центрите низ земјава се вршат континуирано. Извештајот за смртта на 13 пациенти во битолската болница  бил завршен за 24 часа, а на директорката и било наложено да обезбеди соодветна просторија вокоја ќе се чуваат починатите - рече директорката на Државниот санитарен инспекторат Ирина Бухова. За останатите надзори, изјави дека тековно се спроведуваат.

0 Коментари

Остави коментари