Две воспитувачки од тетовска градинка позитивни на ковид-19, децата од нивните групи во изолација
Foto

Две воспитувачки од тетовска градинка позитивни на ковид-19, децата од нивните групи во изолација

Две воспитувачки од градинката „Тетекс“ во Тетово се евиденитирани како заболени од ковид-19, а нивните групи со деца и колешките се во изолација дома.

Директорката на општинската јавна установа детски градинки „Младост“, Рамије Даути, вели дека двете колешки се во добра здравствена состојба, како и децата од нивните групи кои не покажале симптоми.

Ова е уште еден случај во низа на позитивни воспитувачки, од министерството за труд и социјална политика и од здравство кажаа дека процесот засега ќе продолжи, но доколку има зголемување на заразата, градинките може повторно да се затворат.

0 Коментари

Остави коментари