Две дојави за бомби во центарот на Киев, евакуирани 1.500 луѓе
Foto

Две дојави за бомби во центарот на Киев, евакуирани 1.500 луѓе

Околу 1.500 луѓе се евакуирани од плоштадот „Независност” во Киев и блискиот трговски центар по две дојави за бомби, објави денеска прес-службата на киевската полиција.

-Полицијата доби повик дека во трговскиот центар е поставена бомба. Еден час подоцна, пристигна уште еден повик дека бомба била ставена на плоштадот „Независност“.

Експертите на надлежните служби се наоѓаат на терен.

 

0 Коментари

Остави коментари