Дука: Имаме неофицијални информации дека низ Дебар се шетаат лица болни од коронавирус

Имаме неофицијални информации дека низ дебар се шетаат лица болни од коронавирус и покрај тоа што се во домашна излолација, рече дука на средбата со новинарите по одржувањето на седницата на општинскиот кризен штаб.

Според градоначалникот Дука, и покрај тоа што полицијата ги контролира домовите на лицата кои се изолирани, недговорните лица, наоѓаат моменти на смени на патролите за да излезат надвор. тој предупреди дека најостро ќе бидат казнети лицата ако тоа се утврди.